ΕΠΙΠΛΑ ΠΑΠΑΚΑΝΕΛΛΟΣ

Οδηγίες Χρήσης και Συντήρησης

01. Χρήσιμες συμβουλές για στρώματα

Εάν έχετε παραγγείλει στρώμα από άλλη εταιρεία ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για την ορθή χρήση του. Τα στρώματα γενικά πρέπει να μετακινούνται τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο ώστε να γίνεται σωστή ανακατανομή των εσωτερικών στοιχείων και να στεγνώνει εντελώς η κάθε πλευρά από την υγρασία που μεταφέρουμε καθημερινά.

Μη διπλώνετε ποτέ ένα στρώμα, θα το καταστρέψετε. Πέραν δεκαετίας η ποιότητα ακόμα και του πλέον εξαιρετικού στρώματος έχει αλλοιωθεί σε φρεσκάδα υλικών και εργονομία. Έχετε κατά νου ότι δεν πρέπει να φορτίζετε με το βάρος του σώματος το ίδιο σημείο συνεχώς. Τα στρώματα μπορείτε να τα καθαρίζετε με σόδα ή με αντιβακτηριδιακό σπρέι.

02. Χρήσιμες συμβουλές για καναπέδες

 

Για την καλή διατήρηση της φόρμας των καναπέδων φροντίζετε να κάθονται όσα άτομα προβλέπονται (2θέσιος – 3θέσιος). Τα μπράτσα και τα υπόλοιπα στοιχεία του σκελετού δεν πρέπει να επιβαρύνονται. Τα παιδιά δεν πρέπει να χοροπηδούν πάνω στον καναπέ ούτε να στέκονται οι ενήλικοι.

Αν ο καναπές είναι από αποσπώμενο ύφασμα, αφαιρέστε το αργά και προσεκτικά και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή ή επικοινωνήστε με το κατάστημα για οδηγίες πλυσίματος. Εμείς πάντως συνιστούμε να αποτανθείτε σε ένα καθαριστήριο για υφάσματα επιπλώσεων. Σε περίπτωση τοπικού καθαρισμού χρησιμοποιείστε κάποιο εξειδικευμένο προϊόν για στεγνό καθάρισμα.

Σχετικά με τα αλέκιαστα υφάσματα είναι πολύ πρακτικά και καθαρίζουν από έναν μεγάλο αριθμό λεκέδων, όμως η έκταση, η ποσότητα και το βάθος του λεκέ είναι καθοριστικό για την αποτελεσματικότητα του καθαρισμού. Δεν είναι το ίδιο να πέσει μισό φλιτζάνι καφές ή μισό ποτήρι κρασί με το να πέσει ένα πιάτο φασολάδα ή να αδειάσει ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί σε ένα μαξιλάρι του καναπέ.

Σε καμιά περίπτωση μην χρησιμοποιείτε σεσουάρ για να στεγνώσετε το σαλόνι σας (ισχύει για όλους τους καναπέδες και τους δερμάτινους).

Ένα απλό πέρασμα των καναπέδων, σε τακτική βάση, με κάποιο ειδικό καθαριστικό, αρκεί για να διατηρήσει το καθιστικό σας καινούριο για πολλά χρόνια. Κατά την απο-συσκευασία μην χρησιμοποιείτε αιχμηρό αντικείμενο.

Τα μαξιλάρια καθίσματος και πλάτης είναι κατασκευασμένα από εξαιρετικής ποιότητας αφρώδη υλικά και συνδυασμών τους. Ανάλογα με το γέμισμα διατηρούν τη φόρμα τους ή κρατούν πιο ελεύθερο σχήμα. Ανάλογα με το βάρος του ανθρώπου και την συχνότητα χρήσης σε συγκεκριμένο σημείο εξαρτάται και η ακεραιότητα της μορφής και του όγκου του μαξιλαριού. Ενημερωθείτε από το κατάστημα αγοράς για το είδος των δικών σας μαξιλαριών.

03. Χρήσιμες συμβουλές για έπιπλα με επιτοίχια εξάρτηση

 

Σε όλα τα έπιπλα που περιλαμβάνουν επιτοίχια στοιχεία (συνθέσεις, ράφια κλπ) πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα και προσοχή στη θέση και τον τρόπο εξάρτησής τους από τον τοίχο.

Χρησιμοποιείτε πάντα τα κατάλληλα βύσματα που παρέχονται με τη συσκευασία και ελέγχετε κάθε φορά την ποιότητα του τοίχου στον οποίο θα τα εξαρτήσετε. Ένας σαθρός τοίχος, με κακής ποιότητας υλικά ή μια τοιχοποιία με μεγάλη ποσότητα σοβά για την κάλυψη ατελειών, δεν ενδείκνυνται για βαριές εξαρτήσεις. Σύντομα, από το βάρος και μόνο του επίπλου θα δημιουργηθούν προβλήματα. Κατά τη διάτρησή τους με το ηλεκτρικό δράπανο, τέτοια θέματα αποκαλύπτονται εύκολα. Σε τέτοιες περιπτώσεις το καλύτερο είναι να ζητήσετε τη γνώμη ενός ειδικού.

Μην υπερφορτώνετε με βαριά αντικείμενα ή βιβλία τα ράφια του τοίχου. Τα βιβλία έχουν συχνά μεγάλο βάρος για τον όγκο τους και είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν προβλήματα. Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες μέγιστης φόρτωσης του κατασκευαστή. Μια εύκολη τακτική που μπορείτε να υιοθετήσετε για να μην κινδυνέψει το έπιπλο, εσείς ή τα παιδιά σας, είναι να υπολογίζετε 1,5 κιλό βάρους ανά βύσμα εξάρτησης στον τοίχο. Για παράδειγμα, ένα ράφι που στηρίζεται στον τοίχο με 2 βύσματα δεν πρέπει να δεχτεί πάνω από 3 κιλά.

Οι πληροφορίες αυτές, που απορρέουν από την εμπειρία, αλλά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά που μας δίνουν οι πιστοποιημένοι συνεργάτες μας, αφορούν, όχι μόνο σε δικά μας έπιπλα, αλλά και σε όλα τα είδη που εξαρτώνται από τοίχους, είτε είναι κατασκευασμένα από υλικά τεχνολογίας, είτε από φυσικά υλικά, που είναι και πιο βαριά σε σχέση με τον όγκο τους.

Ιδιαίτερη προσοχή δείξτε στις επιτοίχιες εξαρτήσεις των παιδικών δωματίων, όπου κινούνται, παίζουν και κοιμούνται παιδιά. Αποφύγετε τα ράφια πάνω από τα παιδικά κρεβάτια, εφαρμόστε την καλύτερη δυνατή στήριξη στα επιτοίχια στοιχεία και φροντίστε να δέχονται λιγότερο φορτίο.

04. Χρήσιμες συμβουλές για έπιπλα από μελαμινούχα υλικά

Οι σύγχρονες μελαμίνες είναι ένα εξαιρετικό ανθεκτικό υλικό σε διάφορα χρώματα, αποχρώσεις και υφές που προσομοιώνουν τον φυσικό καπλαμά, αλλά έχουν πολλαπλάσια αντοχή και βέβαια είναι σημαντικά πιο οικονομικές.

Δεν χρειάζονται στίλβωμα και καθαρίζονται εύκολα με υγρό πανί. Όπως τα περισσότερα έπιπλα χρειάζονται προσοχή στην έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες, τον ήλιο και την υγρασία.

Το νερό είναι σε γενικές γραμμές φιλικό προς τα μελαμινούχα υλικά. Προσοχή χρειάζεται μόνο στα πλαϊνά τμήματα (σόκορα) από όπου μπορεί να εμποτιστούν και να φουσκώσουν.